Servicekontoret är stängt den 23/12 2024
Tekniskt problem med Bulletinen. Har du inte fått den? Läs mer

Tillsammans kan vi rädda liv

Tusentals alkoholister famlar efter en lösning och är villiga att göra vad som helst för att slippa ifrån sin fångenskap. Endast några få hittar till AA medan många andra går under.

 AA kan hjälpa fler om vi bara visste var de fanns. Fast det vet vi. Redan de första nyktra alkoholisterna i AA kom på det. Idag finns det en välbeprövad modell hur vi faktist kan hitta fler att föra budskapet till.

Samarbeta med dem som träffar alkoholister

Hälso- och sjukvården möter alkoholister ofta i sitt jobb, för att inte tala om Psykiatrin, Beroendeenheter med flera. Men inte bara där. HR, personalavdelningar i företag, kommuner och större organisationer möter dem. Själasörjare, diakoner och präster möter dem liksom polis och rättsväsende. AA har redan från första början förstått vikten av att samarbeta med dem. Men hur är det idag? Vi kan inte sitta i våra möteslokaler och förvänta oss att de ska hitta till oss. AA behöver vara en aktiv resurs i samhället för att hjälpa fler. Därför bildar vi kommittéer för Samarbete och Information (SI-kommittéer),

Kretsarnas roll

Varje krets bör utse en informationssamordnare som tar initiativ tlll att bilda och stötta kommittéer för Samarbete och Information (SI-kommitté) och att grupperna i kretsen utser en informationsansvarig som deltar i kommittén.

Vad gör en SI-kommitté?

Den kontaktar företag och sjukvården med flera för att skapa ett informationstillfälle där man berättar om hur AA fungerar och hur vi kan samarbeta för att hjälpa fler. Vi vill visa att AA är en viktig resurs och ett komplement till all annan vård och behandling. Och att vi möter upp om någon vill ha hjälp, berättar om oss själva och följer med på ett första AA-möte. Det är så vi får fler att hitta till AA och ger dem möjlighet att finna en lösning på sitt stora livsproblem.

Förtoenderådets Informationskommié (FRIK)

Stöttar och samlar kommittéerna runt om i landet och vi träffas både fysiskt och digitalt för att utbilda oss och utbyta erfarenheter med varandra samt bokar mässor och tar fram material för kommitterna att använda. FRIK förmedlar också kontakter och uppdrag till landets SI-kommittéer.


Material och hjälpmedel

Det finns en hel del hjälpmedel för SI-kommitéernas arbete. En del kan du ladda ner här, annat kan du beställa från Förtroenderådets Informationskommitté t ex bildserien, rollups m m. Skicka ett mail till info@aa.se och berätta vad du vill ha och vilken SI-kommitté du tillhör.

Ladda ner