Större text
Behöver du eller en vän hjälp?

Ring eller e-posta vår jour 11-13, 18-20.

08-720 38 42 help@aa.se
Huvudmeny

Servicekontoret har bytt adress

Servicekontoret har lämnat Södermalm.

Vår nya adress är Bolidenvägen 20, Johanneshov.

Under 2015 aktualiserade hyresvärden Stockholmshem beslutet att göra om fastigheten på Magnus Ladulåsgatan. Styrelsen för föreningen AA i Sverige har sedan september 2015 tittat på flera olika alternativ och i dialog med hyresvärden funnit lokaler som klarar såväl dagliga servicefunktioner, möjligheter att hantera litteratur och trycksaker, att härbärgera arbetsmöten för tjänare i centralservice samt telejouren. Vi gick i mål med ett hyresavtal i början av februari och kommer påbörja inflyttning i mars efter viss lokalanpassning och funktionsåtgärder. 
Hyresvärden har varit mycket tillmötesgående och vi är nöjda med avtalet.  

Styrelsen för föreningen AA i Sverige beslöt i egenskap av drifts-, ekonomiskt och personalansvariga i samråd med Förtroenderådet att vi under 2016 måste minska kostnaderna i samband med flytten. I förhållande till kvalitetskrav på servicekontoret och den totala driftskostnaderna har Styrelsen för föreningen AA i Sverige bedömt att det behövs en heltidstjänst som kontorsansvarig och en halvtidstjänst som kontorsassistent. 

Vår anställda personal har fortlöpande informerats om läget i samband med veckovisa kontorsmöten. Servicekontorets ansvarige tog beslut att vara kvar i verksamheten och i rollen som ansvarig, medan vår kontorsassistent i samråd med styrelsen valde att sluta. Denne har sedermera gått till annat arbete. Vi önskar henne varmt lycka till och tackar för ett gott arbete i AA.

Vi har ett omfattande arbete framför oss, dels att flytta in i nya lokaler, dels att hitta ersättare som kan axla assistentrollen. Under tiden har vi avtalat med förre kontorsansvarige om att gå in när avlastning behövs på kontoret. Det är vi ytterst tacksamma för. 

Som sagt var, vi är inte helt i mål ännu - men en bit på väg.

Förtroenderådet
Styrelsen för Ideella föreningen AA i Sverige
2016-02-08